1.jpg

Představení kulovnice STRASSER RS 05

Zbraně
Publikováno dne: 21.10.2016
STRASSER RS 05 - vládce kontinentů

Konstrukce Horst J. E. Blasser

Zcela nová úroveň bezpečnosti, kterou přináší přímotažná opakovačka od firmy HMS a Horsta J. E. Blassera

Firma Strasser vyrábí již několik desetiletí nejdůležitější součásti pro lovecké a sportovní zbraně světoznámých značek. Součásti z naší výroby také spolehlivě doprovázejí evropskou kosmickou raketu Ariane na jejích cestách do vesmíru. Toto know-how v oblasti vysoce přesných výrobků v kombinaci se zcela novou koncepcí známého konstruktéra loveckých zbraní Horsta J. E. Blassera je určující rovněž pro charakter lovecké zbraně STRASSER RS 05.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 představuje díky své vysoce technicky vyspělé a mimořádně bezpečné konstrukci, ergonomicky promyšleným obslužným funkcím, tradičním elegantním liniím, minimálním výrobním tolerancím a použití vybraných materiálů s nejlepšími vlastnostmi nový mezník v historii loveckých zbraní.

STRASSER RS 05 je spolehlivým průvodcem vášnivého lovce na mezinárodních loveckých výpravách i v domácích honitbách.

STRASSER RS 05 - vládce kontinentů.

Stačí pouze sejmout přední poutko řemenu…

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 má na svém povrchu i ve svém vnitřku vše potřebné. Pomocí předního poutka řemenu, jehož zakončení slouží jako „vnitřní přidaná hodnota“ v podobě inbusového klíče, je možno odšroubovat předpažbí. V něm se nachází další nástroj sloužící k výměně hlavně. Oba nástroje potřebné k rozebrání zbraně jsou tak vždy bezpečně po ruce, ať je to při sledování stop sibiřského kozorožce nebo v loveckém táboře na černém kontinentu.

Šroubování při výměně hlavně? To již patří minulosti!

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 poskytuje veškerý standard, který patří k flexibilní lovecké pušce a který je doplněn možností změny ráže prostřednictvím výměny hlavní, která se provádí dosud nevídaným způsobem: „hydraulickým uzamykáním hlavně“. Pomocí tohoto systému, který je přihlášen k patentování, je hlaveň fixována v kruhovém pouzdru působením rovnoměrného středícího tlaku, který má, na rozdíl od upevnění pomocí šroubů, neměnnou velikost. Je to způsob upevnění, který zaručuje nekompromisní přesnost základní polohy, a to kdykoli a bez potřeby použití momentového klíče.

Bezpečnost je vždy na prvním místě.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 určuje díky své bezhlučné pojistce nová měřítka v oblasti bezpečnosti.

Ergonomicky konstruovaná páčka pojistky, která se přesouvá ve svislém směru, je v zajištěném stavu blokována tlačítkem. Stejně jako u systému Mauser 98, který je považován na nejbezpečnější princip v historii zbraní, funguje pojistka tak, že bezpečně a zcela tiše uvolňuje matici úderníku.

Univerzální použitelnost díky snadné změně ráže.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 je navržena a konstruována pro všechny způsoby použití při lovu. Se všemi použitelnými rážemi funguje spolehlivě a naprosto bezpečně.

Správné usazení hlavy uzávěru pomocí otočné západky nepředstavuje žádný problém ani pro necvičené ruce. V současnosti jsou k dispozici dvě hlavy uzávěru - pro ráže Standard a Magnum.

Skutečnost splňuje očekávání – závěr s radiálními prvky.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 je vybavena závěrem zcela nové konstrukce, který se uzamyká v hlavni a zajišťuje maximální bezpečnost střelce i při nejvyšších tlacích plynu.

Závěr sestává ze čtyř vysoce přesných „čtvrtkruhových“ masivních prvků ze zušlechtěné oceli, které v v uzavřeném stavu přesně přiléhají celou tvarovou uzavírací plochou k odpovídající ploše upínací drážky v hlavni. Tato velká dosedací plocha pak zajišťuje optimální přenos sil vznikajících při střelbě.

Závěr s radiálními prvky tedy zajišťuje nejvyšší míru bezpečnosti a přesnosti při každém výstřelu, a to bez ohledu na použitou ráži.

Ergonomická konstrukce propracovaná do posledního detailu…

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 dokazuje v každém detailu vyspělost své konstrukce. Je tomu tak i při výměně zásobníku. Dvě mírně vypuklá tlačítka na obou stranách pouzdra závěru jsou umístěna tak, aby dvojnásobně jištěný zásobník po jejich stisknutí vklouzl střelci přímo do ruky.

Přímotažná konstrukce zrychluje opakování…

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 s velmi malým úhlem pohybu kliky závěru umožňuje za každé situace bleskurychlé opakování. 

Závisí-li úspěch při lovu na rychlosti střelby, je opakovačka Strasser RS 05 spolehlivým partnerem lovce.

Nezapomnělo se ani na levoruké střelce…

Díky své promyšlené konstrukci vyhovuje přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 v každém ohledu také levorukým střelcům.

Zvláštní tvarové řešení pouzdra závěru s oboustrannými výhoznými otvory umožňuje přizpůsobení zbraně potřebám levorukého střelce pouze s vynaložením nepatrné námahy. Jediné, co je k tomu zapotřebí je závěr s klikou na levé straně - stačí tedy jen zasunout závěr a zbraň je připravena…

Puška je pouze tak dobrá jako její spoušť.

Lovecká kulovnice STRASSER RS 05 nabízí i v tomto velmi citlivém místě každé zbraně bezpečné patentované řešení, které stěží najde sobě rovné.

Spoušťový mechanismus lze vyjmout bez použití montážního nářadí. Poté lze nastavit odpor přímotažné spouště kombinované s napínáčkem ve třech stupních v rozmezí od 800 g do 2500 g - samozřejmě rovněž bez použití nářadí.

Díky tomu je možno střílet s jistotou i při zimních teplotách, kdy střelec ztrácí potřebný cit v konečcích prstů.

Napínáčkem lze dodatečně odpor spouště dodatečně upravit v rozmezí 100 - 200 g.

Navíc je i u tohoto mechanismu zaručena maximální bezpečnost, a to díky automatickému uvolnění spouště při otevření závěru.

Přesné míření i při zhoršené viditelnosti v nejužších lesních průsecích.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 je vybavena otevřenými kovovými mířidly. Mířidla sestávají ze stranově přestavitelného hledí s výřezem, který je opticky zvýrazněn bílým podložením, a z výškově přestavitelné mušky červeného sklolaminátu, která společně s hledím umožňuje mimořádně rychlé zaměření cíle.

Nic není ponecháno náhodě - rychlá a přesná montáž zaměřovacího dalekohledu.

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 je připravena pro montáž zaměřovacího dalekohledu pomocí tříbodového ústrojí s kulovou dosedací plochou, které bylo vyvinuto speciálně pro tuto zbraň. Toto montážní ústrojí, které využívá kouli jako vůbec nejdokonalejší existující tvar, se usazuje obzvláště hluboko do pouzdra závěru a umožňuje přesné zachování nastavené polohy dalekohledu při jeho snímání a opakovaném nasazování. Vlastní nasazování a snímání dalekohledu, které se provádí pomocí bajonetového uzávěru, je rychlé, jednoduché a přesné a lze je zvládnout jednou rukou…

Funkční spolehlivost při minimálních nárocích na údržbu…

Přímotažná opakovačka STRASSER RS 05 funguje i po písečné bouři stejně dobře jako na domácí střelnici. K tomu přispívá, kromě uzavřeného konstrukčního provedení závěru, i posuvný kryt, který trvale prachotěsně uzavírá otvor před i za klikou závěru. Závěr tak zůstává uvnitř sále čistý.

Provedení:

Kulovnice STRASSER RS 05 je dostupná ve třech sériově vyráběných provedeních, která se liší rytinami a kvalitou dřeva.

  • Standard
  • Premium
  • Luxus
  • Luxus - levé provedení
  • Consul
  • Super Luxus
  • Exclusiv

Milovníkům výjimečných loveckých zbraní navíc dodáváme i pušky v luxusních provedeních s ručními rytinami a dřevěnými díly z kořenového fládrovaného dřeva.

Technické údaje:

Ráže:

Mini (MIN):
.222 Rem.
.223 Rem.

Standard (STA):
.243 Win.
6,5x65 RWS
6,5x55 SE
.270 Win.
7x64
.308 Win.
.30-06
8x57 IS
8,5x63
9,3x62

Magnum (MAG):
7 mm Rem. Mag.
.300 Win. Mag.

Délka hlavně:
ráže Mini a Standard: 56 cm
ráže Magnum: 60 cm

Celková délka:
ráže Mini a Standard: 108 cm
ráže Magnum: 112 cm

Kapacita zásobníku:
ráže Mini a Standard: 3 náboje
ráže Magnum: 2 náboje

Hmotnost:
ráže Mini a Standard: 3,1 - 3,2 kg
ráže Magnum: 3,2 - 3,3 kg 

Do obchodu

Přidejte svůj názor
Přidáním komentáře souhlasíte s podmínkami pro diskuzi a zároveň potvrdzujete, že Váš komentář není v rozporu s platnou legislatívou ČR či dorbými mravy. Vyhrazujeme si právo Váš komentář smazat v případě, že porušuje výše uvedené.

Přidat komentář