vnadicismesi.png

Vnadicí směsi na černou zvěř

Lovecké potřeby
Publikováno dne: 18.05.2017

Vnadicí směs s lanýžovým aroma 

Je určena pro celoroční vnadění černé zvěře v polních i lesních honitbách. Specifické složení a jedinečné aroma zaručuje dlouhotrvající vnadicí účinek s rychlou reakcí divokých prasat na delší vzdálenosti. V případě, že vítr po aplikaci směsi nese aroma do stávaniště černé zvěře v blízkém okolí vnadiště, je velmi pravděpodobná návštěva vnadiště již v následujících večerních hodinách.

V našem eshopu naleznete:

 

Vnadicí směs s bylinným aroma 

Je určena pro vnadění černé zvěře v polních a smíšených honitbách od března do července. Tato směs je doplněna o drcené podzemní části bylin a semena aromatických rostlin, které černá zvěř hlavně v jarních měsících vyhledává při rozrývání travnatých porostů. Tato směs je ideální pro vnadění u porostů řepky olejky.

V našem eshopu naleznete:

 

Vnadicí směs s ořechovým aroma

Je určena pro celoroční vnadění černé zvěře v polních i lesních honitbách. Tato směs vykazuje výrazný vnadící účinek v letním, podzimním a zimním období a to i při semenném roku. Při testování této směsi byla prokázána výrazná účinnost při aplikaci u porostů kukuřice s klasy ve stádiu mléčné zralosti.

V našem eshopu naleznete:

 

Vnadicí směs s jablečným aroma

Je určena pro vnadění od června do listopadu. Její vynikající vnadicí vlastnosti lze využít ve všech honitbách s výskytem černé zvěře. Specifické aroma této vnadicí směsi je velmi efektivní v období, kdy v honitbách dozrává ovoce. V tomto období jsou vnadiště s aplikovanou směsí pravidelně navštěvovaná černou zvěří i ze vzdálenějších stávanišť.

V našem eshopu naleznete:

 

Použití a aplikace vnadicích směsí na černou zvěř 

Atraktivita vnadicích směsí je založená na principu kombinace preferenčních potravních složek a specifického aroma. Konečné složení vnadicích směsí reaguje na aktuální potřeby zvěře v daném období a vytváří lákavé aroma silně působící na čichové smysly zvěře. 

Vnadicí směsi jsou maximálně vhodné pro založení nového vnadiště, jeho rychlého nalezení a zajištění opětovné návštěvy černou zvěří. 

Černá zvěř na vnadicí směsi reaguje velmi rychle a na vzdálenosti i několika stovek metrů.

Při aplikaci vnadicích směsí při převládajícím směru větru do porostu s výskytem černé zvěře bývá místo vnadění navštěvováno nejpozději do 48 hodin a opětovná návštěva vnadiště bývá již následující den v časných večerních hodinách. 

V případě, že vnadiště s aplikovanou směsí již bylo černou zvěří navštíveno, zůstávají na místě vnadění balastní látky obsažené ve vnadicí směsi a dále uvolňují absorbované aroma. Takovéto vnadiště je již možné doplnit pouze dostupným krmivem, jelikož černá zvěř se na místa aplikace často ráda vrací. 

Vnadicí směsi aplikujte na místo vnadění rozsypáním v tenké nesouvislé vrstvě. Nikdy nesypte na hromadu! 

 

Vábení zvěře

Přidejte svůj názor
Přidáním komentáře souhlasíte s podmínkami pro diskuzi a zároveň potvrdzujete, že Váš komentář není v rozporu s platnou legislatívou ČR či dorbými mravy. Vyhrazujeme si právo Váš komentář smazat v případě, že porušuje výše uvedené.

Přidat komentář