1fe460483bee560ae5e5f6ece29852f6.jpg

Materiály obuvi Chiruca

Obuv
Publikováno dne: 08.04.2020
Historie značky, používané materiály a technologie.

Krátce z historie značky

Značka španělské trekové a lovecké obuvi, kterou na českém trhu zastupuje firma Ing. Roman Kostelecký - LESKO. Španělská společnost Calzados FAL s. a. byla založena v roce 1965. Špičková kvalita výroby, trvalá práce na dalším výzkumu a vývoji, poskytování efektivních služeb a vysoce kvalifikovaná pracovní síla, to vše jsou základní pilíře dlouholeté úspěšnosti v oboru trekové, lovecké a v neposlední řadě i pracovní obuvi. Firma se výrazně angažuje v oblastech inovace technologií a používání nových materiálů, díky čemuž úspěšně vyrábí obuv, která je odolná, bezpečná, ergonomicky dokonalá a má dlouhou životnost.  

Materiály a technologie

GORE-TEX

Nejvíce známá registrovaná značka ve vztahu k nepromokavým tkaninám. Pro teno účel je materiál Gore-tex složený z úzké pórovité mambrány z expandovaného polytetrafluoretylenu, která je nalaminována mezi jiné textilie, nejčastěji nylon nebo polyester. Membrána má okolo 1,4 miliardy pórů na centimentr čtvereční,nejnovější mají i více pórů. Tím se stává nepropustnou pro tekoucí vodu a zárověň umožňuje skrze sebe výpary. Tyto póry jsou přibližně 20.000 krát menší než kapka vody ( to, že kapka vody neprojde skrz, souvisí s jejím vnitřním napětím) ale zárověň asi 700x větší než molekula páry, která tak snadno může projít skrz. Veškeré výrobky obsahující Gore-tex membránu musí projít náročnými zatěžovými testy, které zjišťújí jednak jejich fyzickou odolnost - např. proti protržení nebo odírání a dále voděodolnost a paropropustnost. Gore-tex membránu smí používat ve svých výrobcích pouze ta firma, jejíž výrobky splňují vysoké kvalitativní normy. Veškerá tracková a lovecká obuv se vyrábí z materiálů špičkové kvality a vyznačuje se mimořádně pohodlným tvarováním.

BOA SYSTEM

Od roku 2006 společnost jako jedna z mála vyvolených na evropském trhu získala licenci a používá na některých vybraných typech trekové i lovecké řady revoluční Boa System, tedy systém upevnění obuvy bez použití tkaničky.  V soutěži Top Model u příležitosti 32. mezinárodního veletrhu KABO-STYL získal model s použitím Boa System 1. místo Top Innovation Award za dosaženou kvalitu ve zpracování a za využití inovačních technologických postupů. Díky revolučnímu systému Boa garantuje výrobce optimální přizpůsobení každému individuálnímu zákazníkovi, více komfortu a více jistoty při různých out-door aktivitách. Boa System  je praktický, pohodlný, rychlý, bezpečný a velmi jednoduchý pro uživatele.

Kdykoliv se můžete rozhodnout, že chcete mít svoji obuv pevnější či volnější na vašich nohách, kdykoliv můžete obuv přizůsobit terénu nebo typu vaší aktivity. Rychlé otočení kolečkem okamžitě zajistí požadovanou pevnost. Umožní vám bez větší námahy upevnit nohu v obuvi a to rychleji, než při zavazování tkaniček. Konečné přizpůsobení a pevnost zapnutí jsou zajištěny díky přesnému otáčení cívkovým knoflíkem. Prodloužená lanka zabezpečí optimální rovnoměrné rozložení tlaku od nártu po konečnou výšku boty. Vyhne se typickým tlakovým bodům, které vznikají při nošení obuvi s tkaničkami. Toto uzavření zajistí svému uživateli stálé upevnění nohy bez následného povolování bez ohledu na aktivitu, jakou uživatel provádí.  Do tradičních tkaniček se mohou v přírodě namotat různé větvičky či tráva, Boa system má speciální lanka stále chráněna v lankové cívce.

VIBRAM

Tlumení nárazů, výdrž, odolnost vůči změnám teploty a oděru, přilnavost, protiskluzové vlastnosti - to jsou velmi technické pojmy... ale zamyslíme-li se, jedná se o charakteristiky, které naše nohy ve volném čase nutně potřebují. . Proto Chiruca důvěřuje značce Vibram, jež je lídrem v sektoru podrážek. Ta své modely navrhuje specificky pro jednotlivé typy obuvi.

Pár rad na závěr

  1. Poté, co boty sundáte, je nechte provětrat a vysušit vlhkost přirozeným způsobem. Nezrychlujte sušení tím, že je položíte k tepelnému zdroji, protože kůže se odvodňuje a tvrdne.
  2. Vnitřní vlhkosti se zbavíte tak, že boty vyplníte novinami.
  3. Když jsou suché, lehce je vykartáčujte a odstraňte tak špínu.
  4. Omývejte je pouze hadříkem namočeným ve vlažné vodě nebo ve slabém mýdlovém roztoku.
  5. Dále na obuv naneste přírodní krém CHIRUCA®. Vyživuje kůži a předchází popraskání, aniž by zabraňoval jejich dýchání.
  6. Pravidelně používejte impregnační přípravek CHIRUCA®, boty tak neztěžknou, protože kůže a materiály zůstávají suché. Kromě toho odpuzuje špínu a skvrny.

Koupit obuv Chiruca!

Přidejte svůj názor
Přidáním komentáře souhlasíte s podmínkami pro diskuzi a zároveň potvrdzujete, že Váš komentář není v rozporu s platnou legislatívou ČR či dorbými mravy. Vyhrazujeme si právo Váš komentář smazat v případě, že porušuje výše uvedené.

Přidat komentář